Admin-Modorators section (Link present for de-bugging purposes only.)
פורום דרור הרשאה | הרשמה | פרופיל | עזרה | דף ראשיפורום דרור - מדעי החיים וחקלאות: '> מבחן בהזנה' :MBB
מאת | כותרת: > מבחן בהזנה | | | נכתב ע'י Moran
בתאריך: 21/03/2002 בשעה: 19:39:34
קובץ | שאלות בנושא הזנה: כל המולקולות שהן תוצר סופי של עיכול דומות בכך שהן: א. מסיסות במים, ויכולות לעבור דרך קרום התא. ב. בעלות שרשרןת ארוכות של חומצות אמיניות. ג. מכילות רק אטומים של C H O N ד. תןאצאה של סינתזה ממולקולות קטנות יותר בתהליך העיכול
התשובה היא א השאלה היא למה? הרי חלק מתוצרי הפירוק של המזון הן חומצות שומניות של מסיסות במים.
האם מוריגים במעי הדק זהה לסיסים?
"הוריד השוער" מוביל דם עם תוצרי העיכול מהמעי הדק לכבד. האם תוצרי העיכול של פחממות הנספגים במעי עוברים: לכבד ללב ואז לכל הגוף או ללב ואז לכל חלקי הגוף?
| | | נכתב ע'י shulbil
בתאריך: 23/03/2002 בשעה: 12:44:26
קובץ | מורן יקרה, יש לי בעייה עם הפורום, זו כבר פעם שלישית שאני עונה לך. אני מקווה שזה יעבוד.
חומצת שומן כן נמסה במים. מהי חומצת שומן? זו מולקולה הבנויה משרשרת פחמנים מחוברים למימנים וקצה חומצי שמשמעו אטום פחמן מחובר בקשר כפול לחמצן ובקשר יחיד ליחידת הידרוכסיל. במים מן ההידרוכסיל משתחרר מימן +, כלומר פרוטון, מה שמהווה את החומצה. הקצה החומצי הוא זה שמאפשר את ההמסה. מהי המסה? מצב בו מולקולות, אטומים או יונים מצויים בין מולקולות המים בבודדת. וזה מה שקורה לגבי חומצות השומן.
נבדוק אם זה נשלח ואם כן אוסיף תשובות.
| | | נכתב ע'י shulbil
בתאריך: 23/03/2002 בשעה: 12:59:08
קובץ | ובכן מורן זה עובד ואני ממשיכה לענות לך.
ספיגה של חומצות שומן ארוכות שרשרת שונה מאשר חומצות שומן קצרות שרשרת. שרשרות החומצה הארוכות באמת לא נמסות במים. הן מתפזרות בסביבה המימית של תוכן המעיים כתחליב, בו הם מופיעים כטיפות מיקורסקופיות. 500 - 1000 ננומטר. הם יוצרים עם מלחי המרה טיפות תת-מיקרוסקופיות 5-10 ננומטר, הנקראות מיצלות. המיצלות מורכבות מקליפה של מולקולות מלחי מרה מקוטבות, שקצן ההידרופילי פונה כלפי חוץ, ותוכנן מכיל תוצרי פרוק השומנים. המיצלות קטנות מספיק כדי להכנס למרווח שבין הסיסונים,שם משתחרר תוכנן ועובר בפעפוע אל תאי הרירית. בתאים השומנים השונים מסונתזים מחדש, נקשרים לחלבונים מיוחדים "נשאים" ועוברים כמולקולות שומן-חלבון דרך הלימפה לדם.
המוריגים הם הסיסים, ולהם יש התקפלות נוספת שנקראת סיסונים. הם מקנים למעיים שטח ספיגה עצום שמייעל מאוד את המעבר מן המעיים לדם. מספר הסיסונים על שטח של 1 מילימטר מרובה הוא כמאתיים מליון!
כל חומרי המזון הנספגים במעי הדק ומגיעים אל הדם, מועברים תחילה אל הכבד. רבים מהם משמשים ליצירת תרכובות אחרות. חומצות אמינו משמשות לבניית חלבוני הדם, מסונתז גליקוגן מגלוקוז. הגלוקוז, יחד עם פחמימות אחרות ואף חומצות אמינו, יכול לשמש בכבד לסינתיזה של שומנים.
אני מאחלת לך למידה משמעותית ואשמח לענות על שאלות נוספות.
|
|