מקור המתכון: עידית חייט-מגזין "שף" 138, מארס 2004

לבצק:
1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
330 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3/4 כוס (160 גרם) סוכר
2 ביצים


למלית:
** במתכון המקורי מופיעה מלית פרג נהדרת ששמתי ברולדת פרג שמיד תגיע גם כן, אני השתמשתי בשוקולד צ'יפס (והם לא נזלו ), וממרח תמרים עם פקאן גרוס וקינמון **


1. הבצק:
שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המערבל ומערבלים באיטיות עד שמתקבל בצק הנפרד מהדפנות.
אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה (** כבר בשלב זה כדאי לחלק לשני כדורים כדי שאח"כ אפשר יהיה לעבוד עם כל אחד מהם בנפרד **)

2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.

3. מקמחים משטח, מסירים מהבצק את הניילון ומרדדים אותו לעלה בעובי 3 מ"מ (עדיף לחלק לשניים ולעבוד כל פעם עם חלק אחד).

קורצים בחותכן או בכוס עיגולים בקוטר 8 ס"מ, מניחים במרכזם כפית מהמלית ומקפלים למשולש. מהדקים את השוליים. מעבירים לתבנית ואופים 20-25 דקות, עד שהשוליים זהובים.

הערות:
כ 50 אזני המן
אפשר להכין עד שבוע מראש את הבצק והמלית ומאחסנים לחוד במקרר
מאחסנים בכלי אטום עד 4 ימים או עד חודש במקפיא.



לדף הבית