סוגים

בעולם אלפי סוגי בירה הנבדלים ביניהם במתכון, בשמרים ובתהליך הייצור. להלן מספר סוגים בולטים:

בירה Lager-

הבירה הנפוצה בעולם. לייצורה משתמשים בשמרי תסיסה תחתית, ובטמפ' נמוכות יחסית, בד"כ 6?-16? צלזיוס. מוכרת גם בשם Pilsner ע"ש הבירה הצ'כית המפורסמת

בירה Ale-

נפוצה מאד בעיקר בארצות אנגלוסקסיות, ולייצורה משתמשים בשמרי תסיסה עילית, הצפים על פני הנוזל בסוף תהליך התסיסה. טמפרטורת התסיסה היא גבוהה יחסית בתחום של 18?-22? צלזיוס. ישנם סוגים שונים של בירה ממשפחה, למשל Stout.

בירה מתסיסה פראית-

בירה שאינה מותססת על ידי זן שמרים מוגדר אלא על ידי שמרים הנמצאים באווירת המבשלה - זוהי תסיסה ספונטנית והיא מקובלת בארצות אירופיות רבות ובעיקר בבלגיה.

בירה מאלט-

בירה לא כוהלית המכילה כמות של סוכרים (על כן מתוקה). יכולה לתסוס זמן קצר כדי לסלק טעמים וריחות אופייניים לתירוש. הבירה כהה לרוב בשל הוספת כמות נכבדת של לתת קלוי כהה מאד.

בירה ללא אלכוהול-

בירה שתססה בתהליך רגיל אך האלכוהול הורחק ממנה בתהליכי זיקוק או בעזרת ממברנות (בתהליך של אוסמוזה הפוכה).