תנועת הצופים
לתנועת הצופים למעלה מ- 000,55 חניכים הפעילים בכ- 061 שבטי צופים הפזורים בכל רחבי הארץ, מקריית שמונה בצפון ועד אילת בדרום.
כשליש משבטי הצופים ממוקמים באזורי פיתוח ובשכונות מצוקה ופועלים לעידוד מנהיגות מקומית ולהגברת האינטגרציה בקרב הנוער במדינה.
התנועה מחולקת לתשעה מחוזות הקרויים "הנהגות" וכוללת גם שבטים של צופי ים, "עדת הצופים" - הצופים הדתיים, ושבטים בהם פועלים ילדים בעלי צרכים מיוחדים.
ייעוד התנועה
"תנועת הצופים העבריים בישראל" היא תנועת נוער ציונית, ממלכתית, שייעודה הוא להקים ולפתח, מסגרות חינוכיות-ערכיות, בהם יפעלו ילדים ובני נוער בכל רחבי הארץ במגוון פעילויות חברתיות חווייתיות המהוות עבורם מקור לפיתוח אישי, לבילוי ולהנאה.
העשייה החינוכית בתנועת הצופים תמוקד על ערכי חברות ורעות, על "נתינה" ומעורבות חברתית, טיפוח חיים קבוצתיים דמוקרטיים תוך דגש על יוזמה אישית, מנהיגות ומצוינות, הכרת הטבע, אהבת הארץ ושמירה על איכות הסביבה.
התנועה תעודד את חניכיה לעצב זהות יהודית-ישראלית משמעותית המשלבת בין המורשת הרבגונית של העם היהודי על מגזריו השונים, לבין התרבות וההוויה הישראלית המתגבשת במדינת ישראל.
תנועת הצופים תעודד את בוגריה לקחת חלק בפעילות תורמת לקהילה במסגרת שנת שירות-לפני הגיוס לצבא, להתגייס לשירות ביחידות ובתפקידים המביאים לידי מיצוי מרבי את כשרונותיהם ויכולתם לתרום לצה"ל ולפעול, אחרי השחרור מהצבא, באורח מאורגן, כגורם מרכזי ומשמעותי בעיצוב דמותה האיכותית של החברה בישראל.
היסטוריה ומבנה
הסתדרות הצופים העברים בישראל נוסדה ב- 1919 בתל אביב ובחיפה כתנועת הנוער העברית הראשונה שקמה בארץ ישראל.
תנועת הצופים הינה תנועה ממלכתית, בלתי מפלגתית, המחנכת לערכים החברתיים והלאומיים אשר באים לידי ביטוי בחוקי החינוך של המדינה הן בזרם הכללי והן בזרם הדתי.
תנועת הצופים הינה התנועה היחידה אשר פעילותה מוגנת ע"י חוק מדינה - "פקודת הצופים" (נוסח חדש) תשל"ח - 8791 . ייחוד נוסף של התנועה טמון בעובדה שהיא התנועה הבלתי מפלגתית היחידה בקרב תנועות הנוער הקיימות בישראל, ולכן אינה נתמכת ע"י מפלגה כלשהי.
השבטים פועלים במתכונת של פעילות דו שבועית בימים ובשעות קבועים (בדרך כלל ימי ג', שישי ומוצ"ש). התנועה מפעילה מערכי הדרכה בתחומים שונים המוכרים ע"י משרד החינוך. אופי הפעילות הקבוע הוא של פעולות צופיות העוסקות במורשת הצופית ופעולות שירות למען הקהילה, פעילות המבטאת הלכה למעשה את ערך ההתנדבות כערך מרכזי בחינוך הצופי. ביטוי מאוחר יותר של חינוך זה יהיה בשירות משמעותי בצבא וברוח התנדבות כאזרח בחברה.
בנוסף לפעילות השגרתית בשבט מתקיימות פעילויות נוספות כגון: יום צופה, טיולים בחיק הטבע, פעילות תרבותית וכיו"ב.
חזרה לדף הצופים